Wielrennen

Van kleine landelijke wegen naar eenzame bergpassen verloren in de wolken, Oisans is een zeer populair gebied voor fietsen. Ontdek de zes valleien van dit fantastische gebied met haar kronkelende wegen, panoramische uitzichten, hooggelegen dorpen of de meer glooiende wegen naar verborgen valleien. Elke weg heeft zijn eigen geschiedenis en elk dorp heeft haar eigen karakteristiek…

Les 2 Alpes (1650m ) ligt in het mekka van de wielersport: ‘Oisans’. In dit gebied vind je een groot aantal legendarische alpenreuzen die deel uitmaken van de Tour de France en toertochten zoals de Marmotte, met befaamde namen als Col du Glandon (1908 m), Col de la Croix de Fer (2067 m), Col du Télégraphe (1566 m), Col du Galibier (2646 m), Col du Lauteret (2058 m) en natuurlijk l’Alpe-d’Huez (1860 m).

Wielrennen in 'Oisans'

Vanuit Le Sherpa kunt u op de fiets de mooie omgeving verkennen en de uitdaging aangaan op één van de vele legendarische cols in de omgeving! Bij onze receptie ligt een infomap met daarin een groot aantal gedetailleerde fietsroutes en diverse grafiekpercentages van de verschillende cols. Vanzelfsprekend kunnen wij u na het fietsen een speciale pasta maaltijd aanbieden of een lunchpakket voor u voorbereiden als u een tocht gaat maken. Voor groepen maken wij hiervoor graag een offerte op maat.

Permanente tijdrit routes

Vanaf mei 2011 kunt u bij Le Sherpa identificatie chips krijgen om op 21 routes tijd te registreren en op de website bikes oisans resultaten vergelijken.

De Alpe d’Huez beklimming, de Marmotte route, alle bergpassen (cols), klimt naar de skigebieden en de hooggelegen dorpjes. Meet uw prestaties individueel, met een partner of met je club … en zie je de tijd en het algemene klassement op het Internet!

Bekijk alle routes