Evenementen

Elke zomer worden er in Les 2 Alpes diverse (sportieve) evenementen georganiseerd. Hieronder staat een overzicht met de belangrijkste zomerevenementen in Les 2 Alpes.

Heeft u interesse om één van deze evenementen te bezoeken, stuur dan een mail om uw kamer te reserveren naar info@le-sherpa.com. Wij kunnen u ook informeren over de exacte data waarop deze evenementen plaatsvinden.

Wielrennen

Alpe d’Huzes

Alpe d’HuZes is een Nederlands wielerevenement waarbij de Franse alpencol Alpe d’Huez een aantal malen achter elkaar beklommen wordt, om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Het evenement draait op vrijwilligers en alle kosten worden door de deelnemers zelf gedragen. Alpe d’HuZes introduceert hiermee de term anti-strijkstokbeleid. Oftewel, van elke gedoneerde euro gaat er minimaal één euro naar het KWF/Alpe d’HuZes fonds.

Elk jaar fungeert Hotel le Sherpa als thuisbasis voor groepen of individuele deelnemers dan wel toeschouwers van de Alpe d’Huzes. Vanzelfsprekend worden de maaltijden aangepast op wielrenners, waarbij er elke dag een pastagerecht op het menu staat. Verder zijn wij flexibel wat betreft ontbijt- en dinertijden.

Marmotte

Start in Bourg d’Oisans en aankomst op de top van Alpe d’Huez.
174 km – Met de Col du Glandon, Télégraphe, Galibier en Alpe d’Huez

Granfondo

Wielerevenement langs de mooiste routes van de regio’s Oisans en Valbonnais

Mountainbike

Mondial du VTT

HET oudoor VTT evenement in het centrum van 2 Alpes. Niet te missen tracks tussen 3200 en 700m hoogte. MTB-trends, gratis test materiaal, samen rijden met de pro’s! Kijk op de officiële website van Mondial du VTT voor de exacte data en verdere informatie

Crankworx Les 2 Alpes

Beleef alle MTB disciplines in een week tijd: dual style, downhill, sprint climbing, slopestyle, marathon downhill. Competities waarbij je je adem inhoudt: Best Trick MTB en trail dual.

Mountain of Hell

De marathon/enduro downhill race die start vanaf de gletcher op 3400m!

Crankworx Day 7 – Sunday from Crankworx on Vimeo.

Ski

Kumi Yama

Een ski/snowboard event met een Japans thema.

Overige evenementen

La fête des Foins

Traditioneel feest, gerecontrueerd naar het leven van vroeger.

Les 2 Alpes Raidlight Trail

Met de hardloopwedstrijden Verticale du Diable, Trail des 2 Alpes en Trail de la Fée