Topsporters in Hotel le Sherpa

Het zomerseizoen in Hotel le Sherpa is in (sportieve) stijl afgesloten! De renners van Sunweb – Napoleon Games verbleven 2 weken bij ons in het hotel en bereidden zich hier in Les 2 Alpes door middel van een hoogtestage voor op het veldritseizoen.

Team Sunweb - Napoleon Games in Hotel le Sherpa Les 2 Alpes

Maar waarom eigenlijk trainen op grote hoogte?

Niet om het traditionele effect van een hoogtestage – waarbij het gehalte aan rode bloedcellen stijgt en de zuurstofopname na terugkeer verhoogt – te bereiken, zo blijkt. “Want daarvoor verblijven we hier niet hoog en niet lang genoeg. We zouden voor dat effect drie tot vier weken boven de tweeduizend meter moeten slapen, maar hier in Les Deux Alpes verblijven we twee weken op slechts zo’n 1600 meter boven zeeniveau”, legt ploegleider Mario De Clercq uit. Het gaat hem in Les Deux Alpes over de betere trainingsomstandigheden. “Hier kunnen we trainen in de bergen. Thuis kan je op het vlakke geen uur lang voluit gaan om een cyclocross te simuleren, hier lukt dat wel door het vele klimwerk. Tijdens de wegtrainingen kan je dus lange tijd heel intensief te keer gaan. De cyclocrosstrainingen houden we bovenop de berg. Voordeel daarvan is dat de renners door de grote hoogte sneller in ademnood geraken. En ook dat is een goeie simulatie van een cyclocross.”

De renners zijn na 2 geslaagde trainingsweken weer vertrokken en team Sherpa wenst hen veel succes tijdens het aankomende veldritseizoen!

Team Sunweb - Napoleon Games in Hotel le Sherpa Les 2 Alpes